Passar mina takräcken för taktält?

Taktält passar att sätta fast på de flesta takräcken, men det finns undantag. Därför är det viktigt att du inför en hyra hos oss kontrollerar 2 saker för att säkerställa att just din kombination av bil och takräcke funkar.

1. Att dina takräckens maxlast klarar taktältet. De flesta takräcken har en maxlast på 75-100 kilo vilket passar för alla våra taktält. Maxlasten som anges för takräcken är dynamisk, det vill säga den gäller för när du kör. När du står still är det inga problem att ha mer vikt uppe på taket.

 

2. Att du har tillräcklig längd ”rent räcke”, alltså räcke där inga inskjutande plastdetaljer från fötterna finns. Detta beror både på vilka takräcken och på vilken bil du har.

Det orangea strecket på bilden här ovanför är vad vi menar med rent räcke. Sätt fast takräckena på bilen du tänkt använda och mät avståndet på både det främre och det bakre räcket.

Minsta längd rent räcke på våra uthyrningstält:

 

Wera Adventure 140 – 72 cm

Wera Adventure 165 – 72 cm

Wera Adventure 180 – 79 cm

 

Takräcken som inte passar att montera taktält på

 

Thule, som tillverkar takräcken, rekommenderar att man inte använder deras modell Edge för taktält.

Vill du hyra ett av våra taktält? Här hittar du de taktält vi har för uthyrning.

0

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev!

Få exklusiva erbjudanden, inspiration och nyheter från oss levererade direkt till din inkorg genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Vi lovar att inte spamma!

Mejl:

info@taktaltarna.se

Telefon:

073 96 46 486

070 407 58 29

Besöksadress:

Prästgårdsvägen 10, 837 71 Duved

  • Facebook
  • Instagram

Org nr: 559238-4928

(Bergtagen Kommunikation AB)