IMG_4435.JPG

köp taktält

Vi på Taktältarna är experter på taktält och hjälper dig att välja rätt. Välkommen att höra av dig på info@taktalatarna.se om du har några frågor! Vi säljer taktält från tre olika tillverkare. Det svenska märket Wera samt Gordigear från Australien och Frontrunner från Tyskland. Längre ner på den här sidan kan du läsa mer om skillnader mellan olika taktält.

Snart kan du köpa taktältarnas egnenutvecklade taktält 

Ett taktält med extra allt. Så kan man beskriva vårt kommande taktält "Åreskutan" som kommer att börja säljas våren 2021. Läs mer om det här och  mejla oss för att bli tillagd på intresselistan och få chansen att köpa det först av alla

Vilket taktält ska du välja? – skillnad på olika modeller

När du funderar på vilket taktält som passar för dina behov finns några saker som är bra att tänka igenom innan köpet.

Det första och viktigaste är hur många personer du vill ska kunna sova uppe i taktältet. Vi på Taktältarna säljer taktältsmodeller som passar för både par och ensamäventyrare samt för barnfamiljer. Titta på bredden på madrassen, det finns från 140 centimeter i bredd till 180 centimeter. 

  • Ett taktält med 140 centimeter bredd passar bra för 2 vuxna 

  • Ett taktält på 165 centimeter passar bra för 2-3 vuxna.

  • Ett taktält med 180 centimeter bred madrass passar för 3-4 vuxna.

Det andra du ska fundera på är om du vill ha ett taktält med mjukskal eller ett med hårdskal. Ett taktält med mjukskal liknar ett vanligt tält när det är utfällt. Det fälls ut och ihop som en solfjäder med hjälp av stegen. När det fälls ihop skyddar du det med ett plastöverdrag som enkelt fästs med dragkedja.

Taktält av hårdskals-modell tar mindre plats på höjden och ser ut som en vanlig takbox i ihopfällt läge. De är oftast betydligt dyrare än mjukskal. En fördel är att de går snabbare att fälla upp än mjukskal, så om detta är viktigt för dig så kan hårdskal vara rätt alternativ. Kom dock ihåg att du fäller ut ett mjukskal på bara några få minuter. 

Alla taktält vi på Taktältarna säljer är mjukskal. Vi har valt att sälja mjukskal eftersom vi tycker att de är mer prisvärda och dessutom roligare än hårdskal.

0

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev!

Få exklusiva erbjudanden, inspiration och nyheter från oss levererade direkt till din inkorg genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Vi lovar att inte spamma!

Mejl:

info@taktaltarna.se

Telefon:

073 96 46 486

070 407 58 29

Besöksadress:

Prästgårdsvägen 10, 837 71 Duved

  • Facebook
  • Instagram

Org nr: 559238-4928

(Bergtagen Kommunikation AB)