vad är ett taktält?

Ett taktält är ett tält som du kan ha uppe på bilens tak och som sätts fast på vanliga takräcken. Roligare och billigare än en husvagn, bekvämare och enklare än ett vanligt tält! Taktält ger dig en episk naturupplevelse kombinerat med  flexibiliteten som kommer med att ha en bil.

Taktält går att sätta fast på i stort sett alla bilar och de flesta takräcken. Med ett taktält blir det enkelt att komma ut i naturen och du bestämmer själv var du stannar för natten. När du hittat din plats tar det bara några minuter att gå från parkering till färdigt camp. Inuti tältet finns en tjock madrass som i kombination med vindens sus gör att du kommer sova som ett barn. 

 

Taktält passar för både glamping och tuffare äventyr

 

Taktält dök upp i västeuropa redan på 1930-talet. Sedan har det spridit sig till alla kontinenter och blivit populär framför allt i outdoor- och expeditionskretsar i Australien, Afrika och USA.  De senaste åren har allt fler taktält äntligen börjat synas också på vägarna här i Skandinavien. Och det är inte så konstigt! Enkelheten att fälla ut och ihop tältet gör att taktält passar perfekt för allt från aspirerande  friluftsentusiaster till den som söker glamping-känsla och vana äventyrare som kanske vill använda taktältet som basecamp för sina strapatser.

 

Taktält för jakt och fiske

 

Ett taktält passar också bra för dig som ska ut och fiska och jaga. Åk till platsen för jakten på kvällen och du slipper gå upp i ottan för att först transportera dig.

 

Taktält kan även med fördel användas som episk sovplats när du ska iväg på tävlingar, utställningar, festivaler och konserter (ja, vi har testat!).

 

Fler fördelar med taktält

 

Taktält är helt enkelt det perfekta sättet att uppleva semestern och äventyret på.

Här listar vi 16 fördelar med taktält

Vi på Taktältarna är experter på Taktält. Vi hyr ut taktält i Åre och säljer taktält här i vår webbshop. Har du frågor och funderingar? Hör av dig! Vi hjälper dig att ta ditt äventyr till nästa nivå.

 

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev!

Få exklusiva erbjudanden, inspiration och nyheter från oss levererade direkt till din inkorg genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Vi lovar att inte spamma!

0

Mejl:

info@taktaltarna.se

Telefon:

073 96 46 486

070 407 58 29

Besöksadress:

Prästgårdsvägen 10, 837 71 Duved

  • Facebook
  • Instagram

Org nr: 559238-4928

(Bergtagen Kommunikation AB)